Tarieven

Als zelfstandig mantelzorgmakelaar ben ik volledig onafhankelijk en niet in dienst van een zorgverzekeraar, zorgkantoor, gemeente of instelling.

Wat kost een mantelzorgmakelaar?

Zorgverzekering

Een steeds groter aantal zorgverzekeraars vergoedt de kosten van de mantelzorgmakelaar in hun aanvullende verzekering. Neem vooraf contact op met uw zorgverzekeraar, omdat soms vooraf toestemming nodig is.

Voor een overzicht van de vergoedingen van de zorgverzekeraars vindt u hier een overzicht:

Persoongebonden budget (PGB)

Heeft u een persoongebonden budget? In dat geval kunt u gebruik maken van het verantwoordingsvrije bedrag binnen het persoongebonden budget.

Particulier

Indien de inzet van mijn diensten niet wordt vergoed, reken ik een uurtarief. Dit tarief is afhankelijk van de te verrichten werkzaamheden. We kunnen vooraf afspraken maken over de in te zetten uren.

Werkgevers

Vaak is uw werkgever gebaat bij een goede balans tussen werk en mantelzorg. Bespreek met uw werkgever wat deze hierin kan bijdragen.

Gemeenten

In sommige situaties wil de gemeente de inzet van de mantelzorgmakelaar vergoeden vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) in het kader van onafhankelijke cli├źntondersteuning of mantelzorgondersteuning. Neem hiervoor contact op met uw gemeente.

Mantelzorg; daar kies je niet voor, dat overkomt je.

Vrijblijvend contact opnemen?

Contactformulier

Door het verzenden van dit formulier gaat u akkoord met de privacyverklaring van Mantelzorgmakelaar Moniek.