Werkwijze

Iedere situatie is anders. Daarom is het plan van aanpak afhankelijk van uw persoonlijke situatie en kan het desgewenst worden aangepast.

Plan van Aanpak

Eerste contactmoment

Telefonisch, via de email of website kunt u contact met mij opnemen. Afhankelijk van uw vraag maak ik met u een afspraak voor een intake-gesprek.

Intake-gesprek

In een uitgebreid intake-gesprek ga ik uw situatie inzichtelijk maken. Knelpunten en wensen worden besproken. Achteraf ontvangt u een gespreksverslag, zodat u nog eens rustig terug kunt lezen wat er is besproken. Daarnaast beschrijf ik mogelijke oplossingen en regeltaken. Ik ga op zoek naar informatie die u verder kan helpen en neem dit op in het verslag. Ik geef aan wat er mogelijk is om de situatie aan te passen. U bepaalt zelf welke oplossingen passend zijn.

Overname regeltaken

De regeltaken die horen bij het aanpassen van uw situatie kunt u aan mij overdragen zodat u niet verder wordt belast. Gedurende het proces koppel ik de voortgang terug en hebben wij regelmatig contact. U behoudt de regie en bepaalt wat er gedaan wordt.

Grip op de situatie

Met mijn inzet als mantelzorgmakelaar krijgt u grip op uw situatie en hoeft geen tijd en energie meer te steken in de regeltaken. U krijgt meer ruimte om uw aandacht te laten uitgaan naar de zorg, het gezin, werk en persoonlijke activiteiten.

Zorgprofessional?

Als zorgverlener weet je hoe zwaar mantelzorgers het hebben. Hoe onmisbaar ze zijn voor hun naaste en voor jou als professional. Ken je mantelzorgers die support nodig hebben in hun zorgsituatie? Zodat zij energie behouden voor deze zorgtaak en zodat jij, als professional, de ruimte krijgt om datgene te doen wat je moet en wilt doen?
Neem contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking of voor directe hulp bij regeltaken.

Vrijblijvend contact opnemen?

Contactformulier

Door het verzenden van dit formulier gaat u akkoord met de privacyverklaring van Mantelzorgmakelaar Moniek.